تحولات منطقه

۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۹۴۴۰۱۸

شاخص قیمت جهانی آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد در ماه نوامبر ثابت ماند و قیمت‌های بین‌المللی پایین غلات با افزایش قیمت روغن‌های گیاهی جبران شد.

ثبات قیمت جهانی مواد غذایی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در نوامبر به طور متوسط ۱۲۰.۴ واحد بود که در حدود اکتبر بود که پایین‌ترین میزان از مارس ۲۰۲۱ بود. شاخص ماه نوامبر نسبت به نوامبر گذشته ۱۰.۷ درصد کاهش داشته است.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه نوامبر ۳ درصد در ماه کاهش یافت که منجر به کاهش شدید قیمت ذرت شد، در حالی که شاخص قیمت گندم ۲.۴ درصد کاهش یافت. با این حال، قیمت روغن نباتی نسبت به اکتبر ۳.۴ درصد افزایش یافت.

فائو در بیانیه‌ای اعلام کرد: قیمت‌های روغن پالم در ماه نوامبر بیش از ۶ درصد افزایش یافت که عمدتاً به دلیل خرید بیشتر کشورهای واردکننده و کاهش تولید فصلی در کشورهای عمده تولیدکننده بود.

شاخص قیمت لبنیات نسبت به اکتبر ۲.۲ درصد افزایش یافت. قیمت شکر در ماه نوامبر نسبت به ماه نوامبر ۱.۴ درصد افزایش یافت، اما به دلیل بدتر شدن چشم انداز تولید در تایلند و هند، به طور متوسط ۴۱.۱ درصد بیشتر از نوامبر گذشته بود.

در گزارش جداگانه‌ای درباره عرضه و تقاضای غلات، فائو پیش‌بینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال جاری به رکورد ۲.۸۲۳ میلیارد تن متریک در برابر ۲.۸۱۹ میلیارد تن افزایش داد که نشان دهنده افزایش ۰.۹ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است. فائو عنوان کرد که با نگاهی به فصل آینده، کاشت محصول گندم زمستانه ۲۰۲۴ در نیمکره شمالی ادامه دارد و با توجه به کاهش قیمت محصولات، رشد منطقه ممکن است محدود شود.

طبق گزارش رویترز، پیش‌بینی می‌شود که ذخایر جهانی غلات تا پایان فصل جاری ۲.۷ درصد افزایش یابد، در حالی که نسبت ذخیره غلات به مصرف در سال جاری و آتی  ۳۰.۸ درصد پیش‌بینی شده که نشان دهنده سطح عرضه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.